Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η Ιστορια του ΚΚΕ ως άλλοθι του αριστερισμού

   Σύμφωνα με τον Μάκη Μαϊλη, όλη η μέχρι σήμερα ιστορία του ΚΚΕ μέχρι δηλαδή το 1996, είναι λαθεμένη, δηλαδή προδοτική (δεν το λέει άμεσα αλλά αυτό αφήνει να εννοηθεί με την αναφορά στο "ηταν λάθος"). Στην συνέχεια όμως  του κειμένου επικαλείται αυτήν την ιστορία ως ηρωική για να δικαιολογήσει την λογική της δικής του άποψης!.
 Αλήθεια δεν μας λέει τι πέτυχε η γραμμη 1929-1933 (ιδια με την σημερινη) και τι πέτυχε η υπόλοιπη (η λαθεμένη κατ΄ αυτόν) πορεία του ΚΚΕ;. Σωστή - λέει- μόνο η περίοδος 1929-1933 για την οποία ο Ζαχαριάδης είχε πει:
 "«…περιοριστήκαμε να καλούμε στην άμεση δημιουργία της Σοβιετικής εξουσίας, πράγμα που στις συνθήκες εκείνες ήταν απραγματοποίητο ακόμα… Σκέτο και ξερό το σύνθημα της άμεσης εγκαθίδρυσης της Σοβιετικής εξουσίας δεν συγκινούσε το λαό και δεν ξεσήκωνε ακόμα τις μάζες. Μας αποξένωνε απ’ αυτές. Για αυτό και ήταν σεχταριστικό, λανθασμένο.» (Ριζοσπάστης» 5-1-1936)

Δεν μας λέει όμως ποιά κομματική απόφαση, (Συνέδριο, Ολομέλεια) έκρινε το 7ο Συνέδριο της ΚΔ λαθεμένο, ποιά απόφαση καθόρισε ότι το ΕΑΜ ήταν λάθος, ως απόρροια της πολιτικής του 7ου Συνέδριου της ΚΔ!.
Τί ήταν αυτό που "ανακάλυψε" ο Μάκης Μαϊλης και δεν ήξερε ο Στάλιν, ο Δημητρώφ, οι Μπολσεβίκοι, οι οποίοι απέρριψαν τις προηγούμενες θέσεις του 5ου και 6ου Συνέδριου της ΚΔ, θέσεις που εισηγήθηκε ο Ζηνόβιεφ στο 5ο και ο Μπουχάριν στο 6ο, όπου προβαλλόταν ως τακτική η κατάληψη της εξουσίας κι ο Σοσιαλισμός για να νικηθεί ο φασισμός, κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη ότι απομόνωνε τα Κομμουνιστικά Κόμματα από τις μάζες και δυνάμωνε τους φασίστες!.

Αν ίσχυαν οι απόψεις αυτές θα περιμέναμε την σοσιαλιστική επανάσταση για την πτώση της χούντας στην Ελλάδα, και σοσιαλιστική επανάσταση στις ΗΠΑ Αγγλία Γαλλία για να νικηθεί ο φασισμός!!.

Στην ουσία επαναφέρει την κριτική των Τροτσκιστών και των αρχειομαρξιστών στο ΚΚΕ που μετά το 6ο Συνέδριο του και το 7ο Συνέδριο της ΚΔ, κατηγορούσαν το ΚΚΕ για "προδοσία", για σύμπραξη με την αστικη ταξη, και ότι το ΚΚΕ είναι .. "τελειωμένο"!. Διαψεύστηκαν όμως, γατι το ΚΚΕ δυναμωσε και αυτοί εξαφανιστηκαν από τον πολιτικο χάρτη της Ελλάδας.

Ας μας πει ο Μακης Μαϊλης: Ποιό Συνεδριο, προέβλεπε και ..αποφάσισε παράδοση της εξουσίας στην αστικη ταξη το 1944?. Ποιό συνεδριο, ολομελεια, κομματικό Σώμα, αποφάσισε παράδοση των όπλων στη Βαρκιζα?.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΚΑΝΕΝΑ!!
Η Ηγεσια αποφάσιζε ερήμην του Κόμματος και εξω από το καταστατικό και το πρόγραμμα του!!.

Ποιός εδωσε την έκγριση στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Λίβανο να δεχτεί αυτούς τους όρους?. Γιατί , δεν προέβαλλε τις προτάσεις που της είχαν δοθεί από το ΕΑΜ και ανεχτηκε τις προσβολες του Παπανδρέου;. Γιατί ενω ειχε αποφασιστεί στο βουνό να περάσουν από λαικο δικαστήριο και να δικαστούν (εκτελεστουν για προδοσία) οι αντιπρόσωποι, αυτο δεν εγινε ποτέ?.
 Ποιά απόφαση συνεδριου έδινε στο Σιάντο το δικαίωμα να λέει το καλοκαιρι του 1944 ότι: "και να μας δώσουν την εξουσία, εμεις δεν θα την πάρουμε"??. Ηταν παραβιάσεις, των αποφάσεων του Κόμματος!.

 Ήταν τεράστια λάθη, - ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ Α ΤΟΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ- και όχι λάθος το πρόγραμμα και η πολιτικη που δημιουργησε το Μεγαλείο του ΕΑΜ και του ΔΣΕ. Αν ηταν λάθεμένα τα προγράμματα και οι επεξεργασίες του 7ου συνέδριου της ΚΔ δεν θα γινόταν το 1/3 της Γης Κομμουνιστικό με αυτές ακριβώς τις επεξεργασίες!!.

Είναι παραβίαση των αρχών του Κόμματος να καταγγέλλεται τώρα το 7ο Συνέδριο της ΚΔ για "λαθεμένο" και το ΕΑΜ επίσης;!.
 Με βάση ποιά απόφαση του Κόμματος ο Μάκης Μαϊλης καταργεί τον Α ΤΟΜΟ της Ιστορίας του ΚΚΕ πριν ακόμα αποφασίσει ΤΟ ΚΚΕ για αυτό?. ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΜΟΣ σύντροφοι?

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/10/2014&id=15474&pageNo=20&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου